Naturvetenskapsprogrammet

Grafisk element. / blå cirklar och en röd. I den röda cirkeln står det NA.

En naturvetenskaplig utbildning är en dörröppnare!

Naturvetenskapsprogrammet är valet för dig som vill ha många valmöjligheter till fortsatta studier, som vill ha utmaningar, är nyfiken och gillar problemlösning. Oscarsgymnasiet har två inriktningar.
Naturvetenskap är den “klassiska” inriktningen där du fördjupar din kunskap inom biologi, fysik, kemi och matematik. Naturvetenskap och samhälle är inriktningen där du har möjlighet att läsa både naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga kurser.

På Naturvetenskapsprogrammet läser du ämnen som har stor betydelse för kritiskt tänkande och samhällsutveckling och du arbetar undersökande och laborativt. Det ger dig kunskaper på djupet och rätt verktyg för att lösa framtidens utmaningar. Du får analysera, värdera och ta ställning till de processer och regler som styr hur universum och allt levande på jorden fungerar. Du har också möjlighet att läsa moderna språk och därmed få full meritpoäng.

Inriktningar

  • Naturvetenskap
  • Naturvetenskap och samhälle

Efter gymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet ger dig behörighet till alla högre utbildningar och i det närmaste obegränsad valfrihet. Välutbildade naturvetare har en given plats i vårt samhälle som utvecklas i allt snabbare takt.

Framtidsmöjligheterna till ett attraktivt yrke är goda. Exempel på yrken är läkare, farmaceut, biomedicinsk analytiker, psykolog och industridesigner.

Kontakta oss
Stefan Johannesson
Programledare
Tfn: 0491-880 00
AnnHelen Skeppner
Programledare
Tfn: 0491-880 00
Mats Wiberg
Studie- och yrkesvägledare
Tfn: 0491-880 00

Program: El- och energiprogrammet, Estetiska programmet, Fordons- och transportprogrammet, Industritekniska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet