Utbildning för vuxna

Viktig information

Komvux bedriver den största delen av undervisningen på distans. Undantagna är Yrkesvux, Komvux som särskild utbildning samt SFI kurs A.  Nova går över till digital undervisning. Med anledning av skärpta allmänna råd i Region Kalmar län för att begränsa smittspridningen av corona vidtar Oskarshamns kommun ett antal förändringar och stängningar av verksamheter. Alla förändringar och stängningar finns samlade och sidan uppdateras efter hand.  

Om utbildning för vuxna

Är du nyfiken på att lära dig något nytt och utvecklas som människa? Behöver du komplettera dina betyg så att du kan söka in på högskolan? Eller behöver du läsa om kurser för att få ett slutbetyg eller gymnasieexamen? Du är kanske ny i Sverige och behöver lära dig svenska. På Komvux i Oskarshamn väljer du själv de ämnen du vill läsa och kan kombinera kurser på olika nivåer efter dina behov och intressen.

På Nova utbildning, FoU och Affärsutveckling kan du läsa längre och kortare YH-utbildningar (yrkeshögskola), högskoleutbildningar och uppdragsutbildningar på heltid, deltid eller på distans. Dessutom specialdesignar Nova utbildningar på uppdrag av arbetslivet och erbjuder varje termin flera öppna föreläsningar inom varierande ämnesområden.