Om Oscarsgymnasiet

Välkommen till Oscarsgymnasiet!

Möjligheternas skola – vi satsar på dig, framtiden och världen!

Oscarsgymnasiet är Oskarshamns kommunala gymnasium beläget en kilometer från stadens centrum. Oscarsgymnasiet har ett brett programutbud med femton nationella program, individuella program och gymnasiesärskola. Hos oss hittar du både högskoleförberedande utbildningar och yrkesutbildningar.

Vår skola sjuder av liv och vi är en av de skolor i länet som har störst UF-verksamhet. Varje år har många av våra ungdomar UF-företag och lär sig om alltifrån produkttillverkning, marknadsföring och företagande. Esteteleverna syns och hörs på musikscener både i och utanför skolan. En av våra yrkesutbildningar inom restaurang och livsmedel har en restaurang, Lilla restaurangen , vid skolans entré dit allmänheten är välkommen.

Oscarsgymnasiet är en stor och lång skola. Den byggdes i slutet av 60-talet och de första delarna stod klara att ta emot elever hösten 1969. År 1971 var hela skolan klar och invigdes under pompa och ståt av dåvarande statsrådet Ingvar Carlsson. Då hette skolan Södertornskolan och där fanns de teoretiska programmen. Yrkesprogrammen var på Åsaskolan. Under åren byggdes skolan ut och inför läsåret 1996–1997 ändrades namnet till Oscarsgymnasiet, där alla gymnasieutbildningar numera finns. Fordons- och transportprogrammet har även lokaler på Bandmossan.

På vår skola finns också Komvux, Lärvux och SFI. Vi är en skola för såväl ungdomarna som för vuxna. Här finns möjligheter att få kunskap och färdigheter inom det område som just du brinner för, du får en grund för att gå vidare i livet och förutsättningar för både fortsatta studier och ett spännande yrkesliv.

Vårt skolbibliotek, Bibliotek Oscar, är till för dig som är elev eller personal på Oscarsgymnasiet. Biblioteket har gott om studieplatser, ett separat studierum, hyllmeter med facklitteratur och skönlitteratur, digitala tjänster, skrivare och annat som du  kan ha nytta av under din studietid. Biblioteket hittar du precis innanför huvudentrén.

På Oscarsgymnasiet finns fem rektorer och en verksamhetschef. 

Kontakta oss
Peter Backhof
Verksamhetschef grundskola, gymnasiet och vuxenutbildning
Tfn: 0491-880 00
Niclas Hammar
Rektor
Tfn: 0491-880 00

Skolenhet A: Barn- och fritidsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Komvux i svenska för invandrare

Mikael Hedkvist
Rektor
Tfn: 0491-880 00

Skolenhet B: El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet

Bengt Bobeck
Rektor
Tfn: 0491-880 00

Skolenhet C: Ekonomiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet och Komvux på gymnasial nivå

Matilda Bladås
Rektor
Tfn: 0491-880 00

Skolenhet D: Estetiska programmet, Lärlingsprogrammen, Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet

Carina Boman
Rektor
Tfn: 0491-880 00

Skolenhet E: Gymnasiesärskola, Introduktionsprogrammen och Lärvux