Estetiska programmet

Välkommen till det Estetiska programmet!

Det här är utbildningen för dig som vill gå ett högskoleförberedande program och som gillar musik. Här får du utveckla ditt musicerande, din kreativitet och förmåga att uttrycka dig.

Inom branschen omnämns det Estetiska programmet på Oscarsgymnasiet som ett av Sveriges bästa. Förklaringen är en gedigen och högskoleförberedande musikutbildning inom många genrer och instrument. Här får sångeleverna den unika möjligheten att utveckla sin röst genom den internationellt erkända sångtekniken Complete Vocal Technique. Vi har moderna och ändamålsenliga lokaler med den senaste tekniken och fullt utrustade studios.

Du musicerar tillsammans med andra i både små och stora konstellationer. Allt ifrån den stora ES-kören, till pop- och rockgrupper och ensembler. Du får dessutom individuella instrumentlektioner på två instrument.

På Estetiska programmet får du kombinera dina teoreitska studier med estetiska uttryckssätt. Under de tre gymnasieåren arrangeras många offentliga konserter, vilket ger erfarenhet och bidrar till en god sammanhållning och gemenskap. Utbildningen stimulerar till skaparlust och utvecklar den sociala kompetensen och samarbetsförmågan.

Inriktningar

  • Musik

Efter gymnasiet

Estetiska programmet är högskoleförberedande och det finns möjlighet att välja till ämnen som till exempel psykologi, språk, naturvetenskap och matematik.

Efter studenten kan du självklart gå vidare med musikstudier, till exempel på högskola eller folkhögskola. Men du kan också välja att läsa vidare inom andra områden. Några exempel på utbildningar du kan söka är: lärare, psykolog, jurist, sjuksköterska. Listan kan göras hur lång som helst och valmöjligheterna är stora och styrs av de kursval du gör under dina gymnasieår.