Estetiska programmet

Grafisk element. / blå cirklar och en röd. I den röda cirkeln står det ES.
En musikgrupp står på scen och spelar och sjunger.

Ta klivet ut i livet med Musik eller Estetik och media!

Estetiska programmet på Oscarsgymnasiet ger dig en gedigen och högskoleförberedande utbildning. Du får en bred grund att stå på oavsett om du  tänkt dig en framtid inom musik och media eller något helt annat. Vi har moderna och ändamålsenliga lokaler med den senaste tekniken, fullt utrustade studios för musik och film och digitalt skapande.

Rock, jazz, folkmusik och klassiska toner. Inriktningen Musik är utbildningen för dig som älskar musik samt är nyfiken och ambitiös. Här utvecklas din kreativitet och förmåga att uttrycka dig.  Du musicerar i grupp och sjunger i kör men har även enskild undervisning med pedagoger som är experter på just ditt instrument. Exempelvis får sångeleverna den unika möjligheten att utveckla sin röst genom den internationellt erkända sångtekniken Complete Vocal Technique. 

Du som väljer estetik- och mediainriktningen planerar och skapar film och reportage. Du får dokumentera konserter med stillbilder och film samtidigt som du livesänder den. Du skapar digitalt innehåll för till exempel webb, film, tryck eller spel och gör egna reportage som speglar samtiden och skapar framtiden. Här utvecklas din kreativitet och förmåga att uttrycka dig. 

Estetiska programmet är en utbildning som stimulerar skaparlusten och ökar förmågan att lösa problem. Egenskaper som du kommer att ha stor nytta av i ditt kommande arbetsliv oavsett vilken yrkesbana du väljer.

Under de tre åren arrangeras en rad offentliga konserter, vilket bidrar till en god sammanhållning och gemenskap. Du får många tillfällen att uppträda inför publik och göra riktiga medieproduktioner under dina studieår. Så ta klivet ut i livet med musik och media, utmana dig själv och se hur långt du kan nå.

Inriktningar

  • Musik
  • Estetik och media

Efter gymnasiet

Självklart kan du gå vidare med fortsatta musikstudier eller film-/fotostudier efter studenten. Men du kan lika gärna välja att läsa vidare inom andra områden. Några exempel på utbildningar du kan söka: lärare, psykolog, jurist, sjuksköterska. Listan kan göras mycket längre och valmöjligheterna är många.

Kontakta oss
Johan Eveborn
Programledare
Tfn: 0491-880 00
Christina Lindvall
Programledare
Tfn: 0491-880 00
Mats Wiberg
Studie- och yrkesvägledare
Tfn: 0491-880 00

Program: El- och energiprogrammet, Estetiska programmet, Fordons- och transportprogrammet, Industritekniska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet