Feriepraktik i Oskarshamns kommun

Ansökningstiden har gått ut och det är inte längre möjligt att söka feriepraktik för 2023.

Nu har du chansen!

I sommar får du möjligheten att prova på ett yrke i vår kommun under en begränsad tid, en så kallad feriepraktik. Du söker arbetet via länken längst ned på denna sida senast den 28 februari. Vi har ett begränsat antal feriepraktiktjänster och dessa lottas så småningom ut bland alla som ansökt via ansökningslänken. Nu hoppas vi att just du vill söka dig till oss!

De feriepraktiktjänster som vi kan erbjuda dig finns exempelvis inom parkarbete, vaktmästeri, lokalvård, äldre-, barn- och fritidsomsorg med mera. Vi har också yrken som är kopplade till kulturen samt till olika föreningar.

För att hålla dig uppdaterad gällande feriepraktiken och dess tillhörande information så är det viktigt att du med jämna mellanrum går in och kikar på kommunens webbplats. För eventuella frågor så går det bra att mejla kommunens feriegrupp. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Att ha feriepraktik i vår kommun

Syftet med våra ferieplatser är att sprida kunskap om kommunens breda verksamhet. Kanske vi kan "så ett frö" inför ditt framtida yrkesval? Genom våra olika arbetsplatser öppnar vi upp och bidrar till att du får en inblick i arbetslivet.

När du har feriepraktik ersätter du inte ordinarie personal. Det krävs alltså inte att du själv ska klara av arbetsuppgifterna. Du får stöd och vägledning av en handledare under din tid med feriepraktik. Du får lön för det arbete du utför som är baserad på din ålder. 

Om det blir aktuellt för dig med feriepraktik så kommer du att följa de lagar och avtal som är kopplade till Arbetsmiljöverket. Detsamma gäller för din arbetsgivare/handledare.

Timlön för sommaren 2023

  • 95 kronor per timme för ungdomar födda 2005
  • 87 kronor per timme för ungdomar födda 2006
  • 78 kronor per timme för ungdomar födda 2007

Vad krävs för att få söka feriepraktik?

  • Du ska vara skriven i Oskarshamns kommun
  • Du ska vara född år 2005, 2006 eller 2007

När infaller ferieperioden?

Feriepraktiken är förlagd till sommaren (juni–augusti) och är indelat i tre olika arbetsperioder. Du får bara arbeta en period av tre. I ansökan anger du vilken/vilka perioder som du kan tänka dig att arbeta.

  • Period 1: Vecka 25–27
  • Period 2: Vecka 28–30
  • Period 3: Vecka 31–33

Ansökan

Ansökningstiden har gått ut och det är inte längre möjligt att söka feriepraktik för 2023.