Feriepraktik i Oskarshamns kommun

Ansökningstiden har gått ut och det är inte längre möjligt att söka feriepraktik för 2022.

Nu har du chansen!

I sommar får du möjligheten att prova på ett yrke i vår kommun under en begränsad tid, en så kallad feriepraktik. Vi har ett begränsat antal feriepraktiktjänster och dessa lottas så småningom ut bland alla som ansökt via ansökningslänken. Nu hoppas vi att just du vill söka dig till oss!

De feriepraktiktjänster som vi kan erbjuda dig finns exempelvis inom parkarbete, vaktmästeri, lokalvård, äldre-, barn- och fritidsomsorg med mera. Vi har också yrken som är kopplade till kulturen samt till olika föreningar.

För att hålla dig uppdaterad gällande feriepraktiken och dess tillhörande information så är det viktigt att du med jämna mellanrum går in och kikar på kommunens webbplats. För eventuella frågor så går det bra att mejla kommunens feriegrupp. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Att ha feriepraktik i vår kommun

Syftet med våra ferieplatser är att sprida kunskap om kommunens breda verksamhet. Kanske vi kan "så ett frö" inför ditt framtida yrkesval? Genom våra olika arbetsplatser öppnar vi upp och bidrar till att du får en inblick i arbetslivet.

När du har feriepraktik ersätter du inte ordinarie personal. Det krävs alltså inte att du själv ska klara av arbetsuppgifterna. Du får stöd och vägledning av en handledare under din tid med feriepraktik. Du får lön för det arbete du utför som är baserad på din ålder. 

Om det blir aktuellt för dig med feriepraktik så kommer du att följa de lagar och avtal som är kopplade till Arbetsmiljöverket. Detsamma gäller för din arbetsgivare/handledare.

Timlön för sommaren 2022

  • 95 kronor per timme för ungdomar fyllda 18 år
  • 87 kronor per timme för ungdomar fyllda 17 år
  • 78 kronor per timme för ungdomar fyllda 15 och 16 år

Vad krävs för att få söka feriepraktik?

  • Du ska vara skriven i Oskarshamns kommun
  • Du ska vara född år 2004, 2005 eller 2006

När infaller ferieperioden?

Feriepraktiken är förlagd till sommaren (juni–augusti) och är indelat i tre olika arbetsperioder. Du får bara arbeta en period av tre. I ansökan anger du vilken/vilka perioder som du kan tänka dig att arbeta.

  • Period 1: Vecka 25–27
  • Period 2: Vecka 28–30
  • Period 3: Vecka 31–33
Kontakta oss
Feriegruppen