Praktik, feriepraktik, sommarjobb

Praktik, feriepraktik och sommarjobb är ett bra sätt att testa på ett jobb och etablera sig i arbetslivet. För oss som arbetsgivare är det ett sätt att komma i kontakt med framtida medarbetare.

Hos Oskarshamns kommun kan du söka feriepraktik inför sommaren. Vi erbjuder jobb i allt mellan äldreomsorg, kulturarbete och föreningsliv. Oskarshamns kommun ordnar också feriepraktik till föreningar i kommunen. De som söker feriepraktik ska vara skriven i kommunen.

Varje år tar vi emot praktiktanter från klass 8. Vi välkomnar också praktikanter från högskola, universitet och YH-utbildningar.

Sommarjobb eller sommarvikariat är främst för dig som fyllt 18 år. Du får och kan ta mer ansvar, arbeta kvällar och helger och göra tyngre arbetsuppgifter. Jobben som sommarvikarie är framför allt inom vård och omsorg.

Som student finns det olika vägar att närma sig arbetslivet. Hos Oskarshamns kommun kan du delta i ett traineeprogram för nyexaminerade studenter, eller varför inte skriva din uppsats eller göra ditt ex-jobb hos oss. Vi tar också emot studentmedarbetare. Som studentmedarbetare får du ett extrajobb inom det du studerar och arbetar en eller ett par dagar i veckan samtidigt som studierna.