Simskola

Att kunna simma är världens billigaste livförsäkring! I början får deltagaren lära sig att bli vattenvan. Vattenvana är en grundläggande förutsättning för att kunna lära sig att simma.

Vi har simskola för barn och vuxna. I simskolan fokuserar vi på att lära oss bröst och ryggsim. Vi har två simskolestarter per år (vår och höst). Vi har också sommarsimskola utomhus på sommaren.

Simskolor/kurser på Arena Oskarshamn

Babysim

Syftet med vårt babysim är att skapa vattenglädje, grundtrygghet och en gemensam mysig stund i vattnet för barnen och föräldrar. Vi badar i varm och lugn miljö. Barnet ska vara minst 4 månader, väga över 4 kg och ha läkt navel.

Lek och plask

Med mycket lek och sång lär sig barnen vattenvana och förbereder sig för simskola. Även lättare livräddning. Passar för barn 3–5 år. En medföljande vuxen deltar i vattnet.

Simskola

Under lekfulla former tränar vi simtagen samt flyta, hoppa, dyka och livräddningskunskap. Vi fokuserar på att lära oss bröst och ryggsim. För barn som är  5 år fyllda. Grupperna delas in efter kunskap.

Vuxensimskola

För dig som aldrig lärde dig att simma som barn. Det är aldrig försent att lära sig något nytt, att kunna simma är både viktigt och roligt! Vuxensimskolan är för dig som är över 18 år och inte kan simma. Målet med kursen är att du ska känna dig säker i vattnet och kunna ta dig fram med de vanligaste simsätten, bröstsim och ryggsim.

Sommarsimskola

Varje sommar bedriver vi sommarsimskola i vissa sjöar runt om i kommunen.  Sommarsimskolan är ett perfekt tillfälle för barn att vänja sig att simma i andra förhållanden än i simhallen. Sommarsimskolan passar för barn från 5 år samt även för barn som redan kan simma. 

Kommande kurser

Simskola våren 2022

Pågår mellan v.3-15 (uppehåll v.8). 

Babysim våren 2022

Mer info kommer inom kort

Lek och plask våren 2022

Pågår mellan v.3-15 (uppehåll v.8).

Anmälningsdatum

Anmälan för de som går simskola hos oss under höstterminen 2021 kan anmäla sig under v.47 (och fram till den sista november) enligt de rekommendationer simläraren ger barnet. 

1 december öppnar anmälan för samtliga.

Anmälningsavgifter

  • Simkurs Barn, 600 kronor (för folkbokförda i Oskarshamns kommun)
  • Simkurs Barn, 800 kronor (för de som inte är folkbokförda i Oskarshamns kommun)
  • Simkurs Vuxen, 600 kronor (för folkbokförda i Oskarshamns kommun)
  • Simkurs Vuxen, 800 kronor (för de som inte är folkbokförda i Oskarshamns kommun)
  • Babysim, 1000 kronor (10 gånger)
  • Sommarsimskola barn, 200kr (för folkbokförda i Oskarshamns kommun)
  • Sommarsimskola barn, 400kr (för de som inte är folkbokförda i Oskarshamns kommun)

Anmälan till simkurserna görs på 0491-882 10.