Dölj ditt besök

Om du inte vill att någon ska kunna se vilka webbplatser du varit på och vad du använt webben till, måste du ta bort de spår du lämnar efter dig på datorn.

Under tiden du surfar sparas privat information om surfandet på datorn. Andra personer som använder samma dator kan se den informationen.

Datorn kommer ihåg vilka sidor du tittar på med webbläsaren och lagrar dem på hårddisken. Det är för att det ska gå snabbare att visa sidan nästa gång du besöker den och kallas cache-lagring.

Många webbläsare är också inställda på att spara webbadresser till sajter du varit på så att du får hjälp att skriva in dem vid senare besök.

Båda funktionerna kan vara bra om du sitter vid din egen dator eller med en egen inloggning till datorn eftersom de sparar dig tid. Men om du inte har datorn eller inloggningskontot för dig själv kan du vilja ta bort spåren.

Du kan göra på flera sätt för att dölja på vilka sidor du surfat på för andra som har tillgång till samma dator. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om hur du gör.