Pilbacken

Boendet

Pilbacken är en gruppbostad enligt LSS, med särskild service för personer med psykisk funktionsnedsättning. Boendet ligger i centrala Oskarshamn i området Pilen på tredje våningen i det så kallade Pilenhuset.  Boendet har 6 lägenheter som består av 1 rum med pentry samt en handikappvänlig toalett och dusch. Alla lägenheter ligger i anslutning till ett stort gemensamt sällskapsrum/matrum med kök.

Utemiljö

Utanför boendet finns en stor gemensam innergård där man kan fika, umgås och sammanstråla i olika aktiviteter såsom musikunderhållning med mera. Där kan man även bara vara för en stunds lugn och ro. Från Pilbacken är det gångavstånd till vår vackra stadspark, kyrka, caféer och restauranger samt andra butiker.

Måltider

I vår gemensama hemtrevliga matrum tillagar och äter vi alla måltider gemensamt i den mån man vill. I annat fall kan man hämta mat och äta i sin egen lägenhet. Eftermiddagsfika/kvällsfika erbjuds alltid. Flera dagar i veckan serveras nybakat frukost bröd.

Aktiviteter

På Pilbacken genomförs dygnet-runt-stöd som är individuellt anpassat efter den enskildes behov. På Pilbacken ska alla ha möjlighet till en god levnadsstandard, vilket möjliggörs via individuella genomförandeplaner.

Här erbjuder vi gemensamma aktiviteter som morgongymnastik, högläsning, handarbete, SPA-kvällar, spela spel och sångstund med mera.  De som bor här har om de önskar möjlighet att vara med att baka eller laga mat. Promenader och utflykter av olika slag anordnas efter önskemål.  Pilbacken har även boendemöte en gång i veckan.

Besöksadress och telefon

Postmästaregatan 20, vån 3 | 0491-889 13 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Enhetschef
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Tfn: 0491-880 00