Eriksgatan

Boendet

Eriksgatan är en servicebostad enligt LSS, med särskild service för personer med psykisk ohälsa. Boendet är beläget i området Gröndal i Oskarshamn Eriksgatan består av flera byggnader med sammanlagt 12 lägenheter. 4 lägenheter ligger i direkt anslutning till personalutrymmen. De övriga 8 lägenheterna ligger nära intill i två olika huslängor. Det är olika storlekar och utformningar på lägenheterna. Samtliga lägenheter har egna kök och flera av dem har en egen uteplats. I en av huslängorna finns förutom lägenheter även ett stort gemensamhetsutrymme med vardagsrum och kök.

Utemiljö

Eriksgatan är beläget i området Gröndal med närhet både till centrum och Kristineberg. Gröndal har även närhet till natur och hav och det finns promenadstråk till vackra Ernemar med båthamn och klippor Vi njuter också mycket på vår uteplats med trevliga fikastunder och god mat när årstiden och vädret tillåter.

Måltider

Boende på Eriksgatan lagar sin frukost och lunch själva eller med hjälp av personal i sina egna lägenheter. Kvällsmat serveras i gemensamhetsdelens kök, och den som vill är välkommen att äta tillsammans där.

Aktiviteter

Vi arbetar aktivt för att du ska uppnå ett så självständigt liv som möjligt. Du som bor på Eriksgatan får en kontaktperson som är ett extra stöd och är den person som kan hjälp dig vid eventuella behov.

Vi gör en del olika aktiviteter, både på boendet men även utanför och anpassar aktiviteter utifrån individens behov och önskemål. Det kan vara promenader, bio, simhallsbesök, gå på hockey, marknader, grillning och restaurangbesök.

På sommaren gör vi lite längre semesterresor för den som vill, exempelvis  till Ullared, Gotland eller går på Diggilo-konsert.

Besöksadress och telefon

Eriksgatan 2 | 0491-76 41 50 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Enhetschef
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Tfn: 0491-880 00