Tvärgatan 23

Boendet

Tvärgatan 23 är ett boende med särskild service enligt LSS för vuxna personer med funktionsnedsättning. Det ligger i Påskallaviks samhälle. Boendet består av 6 lägenheter och 1 korttidsplats. Hela boendet ligger i markplan och lägenheterna består av 1 sovrum, kök, kombinerat med vardagsrum och toalett med dusch. Varje lägenhet har dessutom tillgång till egen uteplats.

I mitten ligger en gemensamhetsdel med allrum, kök och uteplats. I allrummet finns gemensam matplats och tv-rum med utrymme för social gemenskap.

Utemiljö

Tvärgatan 23 ligger i det vackra samhället Påskallavik, cirka en mil söder om Oskarshamn. Påskallavik ligger nära havet och boendet har även närhet till skog och natur. Det finns många trevliga promenad- och cykelvägar i området.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkt då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Det lagas och serveras hemlagad mat i det genensamma köket, men det finns även möjlighet att få stöd med matlagning i den egna lägenheten.

Aktiviteter

Vi jobbar efter en individuellt anpassad genomförandeplan och utgår från vad just du vill göra. Genomförandeplanen ska visa hur du vill att din vardag ska se ut, inklusive olika aktiviteter. Det finns möjlighet att göra promenader, cykelturer och bilturer, enskilt eller tillsammans med andra.

Besöksadress och telefon

Tvärgatan 23 | 0491-76 47 08 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Enhetschef
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Tfn: 0491-880 00