Röda höghuset

Boendet

Röda höghuset i Kristineberg är en bostad med särskild service enligt LSS i  trapphusmodell. Boendet består av 10 tvårumslägenheter för boende samt en lägenhet som är en gemensamhetsdel som används för måltider och socialt umgänge.

Utemiljö

Det finns ett fint grönområde med trädgårdsmöbler direkt utanför boendet, där vi kan fika, grilla och även utföra andra utomhusaktiviteter. Boendet ligger i ett område med flerfamiljshus, det är nära till skogs och naturområden och det är heller inte långt till havet. I Kristinebergs centrum finns mataffär, pizzeria, frisör, hälsocentral med mera. Vi tar oss även till stadens centrum, butiker, caféer med kollektivtrafiken.

Måltider

Boendet utgår från individuella behov och önskemål. Gemensamma måltider erbjuds men man kan även välja att äta enskilt i sin lägenhet.

Aktiviteter

Aktiviteterna är individanpassade utifrån önskemål och genomförs både enskilt och i grupp. Exempel på aktiviterer kan vara utflykter, resor, promenader, bad, restaurangbesök, men även en del shopping, biobesök och gemmensamma temafester.

Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Besöksadress och telefon

Ingenjörsvägen 36 | 0491-889 28 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Enhetschef
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Tfn: 0491-880 00