Klippan

Boendet

Klippan är en boende med särskild service enligt LSS för personer med funktionsnedsättning som har stort omsorgsbehov. Boendet ligger i Krisitneberg och består av fyra lägenheter som alla ligger på markplan. Lägenheterna består av ett rum med pentry samt stor toalett med dusch. Varje lägenhet har dessutom tillgång till egen uteplats.

Utemiljö

Den gemensamma uteplatsen använder vi under sommaren för trevliga fika stunder och grillning. Klippan ligger i ett fint område med naturen inpå   knuten och närheten till havet.  I Kristinebergs centrum finns mataffär, pizzeria, frisör, hälsocentral med mera. Det finns möjlighet att med kollektivtrafiken ta sig till stadens centrum, butiker, caféer med mera.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkt då man sitter ner och äter en god måltid. Till helgerna lagar vi gemensamma måltider och på vardagarna lagas maten i de boendes lägenheter efter varje individs behov. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik – att måltidssituationen är en positiv upplevelse.

Aktiviteter

Klippan kan boka  speciella minibussar, DV bussar, för att kunna ta sig ut på utflykter och annat. Vi har även elcyklar där personalen och brukare kan ge sig ut på en liten tur tillsammans, exempelvis till centrum eller till vår fina stadspark. På sommaren brukar vi ofta grilla tillsammans.

Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Besöksadress och telefon

Ingenjörsvägen 46 | 0491-76 46 33 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Enhetschef
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Tfn: 0491-880 00