Karlsborgsvägen 76

Boendet  

Karlsborgsvägen 76 är ett boende enligt LSS i trapphusmodell. Boendet ligger nära havet i området Kristineberg och innehåller 5 lägenheter. En av lägenheterna är på markplan och har en liten uteplats. Lägenheterna består av två rum och kök samt badrum. På nedre plan finns en lägenhet som fungerar som gemensamhetsutrymme med vardagsrum/matrum, kök och personalutrymme. 

Utemiljö

Boendet ligger nära havet och det går att ta cykeltur eller promenad dit. Det finns en gemensam uteplats när vi ofta sitter på somrarna för att grilla och fika, även en hammok finns där man kan koppla av. Där finns det också möjlighet att odla för de som är intresserade. I Kristinebergs centrum finns mataffär, pizzeria, frisör, hälsocentral med mera. Det finns möjlighet att med kollektivtrafiken ta sig till stadens centrum, butiker, caféer med mera.

Måltider

På vardagarna brukar de boende för det mesta äta i sina lägenheter och fredag, lördag, söndag äter vi tillsammans. Vi jobbar för att de boende ska ha näringsrik och god mat varje dag och anpassar efter individen.

Aktiviteter

Vi brukar låna bil och åka på utflykter vid vår fina omgivning, särskilt på sommaren. Vi tar promenader nästan varje dag med de boende och de som kan har möjlighet att ta en cykeltur också. Vi använder oss av genomförandeplanen där det står vad varje person är intresserad av för aktiviteter, där står det också vad personen inte är intresserad av. Det står också information om vardagssysslor och vad person kan och inte kan göra och hur vi motiverar till självständighet.

Besöksadress och telefon

Karlsborgsvägen 76 | 0491-76 40 81|  Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Enhetschef
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Tfn: 0491-880 00