Ingenjörsvägen 61

Boendet

Ingenjörsvägen 61 är ett boende med särskild service enligt LSS som ligger i området Kristineberg. Verksamheten drivs som en RUA  (resultatenhet med utökat ansvar).  Boendet har 9 permanenta lägenheter och en korttidsplats. 4 av dessa lägenheter och korttidsboendet ligger på markplan och angränsar till vår stora gemensamhetsdel. I gemensamhetsdelen finns ett vardagsrum med balkong, ett rymligt kök med en stor uteplats precis utanför. 6 lägenheter finns i ett trapphus. Alla lägenheter har två rum och kök.

Utemiljö

Vår fina uteplats där vi har lite odlingar, utnyttjar vi flitigt. Badplats och motionsslinga ligger ett stenkast härifrån. I Kristinebergs centrum finns mataffär, pizzeria, frisör, hälsocentral med mera. Vi tar oss även till stadens centrum, butiker, caféer med kollektivtrafiken.

Måltider

Till helgerna lagar vi gemensamma måltider och på vardagarna lagas maten i de boendes lägenheter efter varje individs behov.

Aktiviteter

Vi gör en rad olika aktiviteter både gemensamt och individuellt  som till exempel bowling, simmar på Arenan, promenader, cyklar, stadsbesök. Vi hyr buss och åker på utflykter med mera. Varje år åker hela boendet på en gemensam resa med hotellvistelse.

Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Besöksadress och telefon

Ingenjörsvägen 61 | 0491-76 46 76 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Patientansvarig sjuksköterska
Tfn: 0491-880 00