Ingenjörsvägen 59

Boendet

Ingenjörsvägen 59 ligger i området Kristineberg och är en bostad enligt LSS i trapphusmodell med fyra lägenheter på ett våningsplan. Det finns en gemensamhetsdel med kök och vardagsrum, kontor och balkong. Lägenheterna har eget kök, samt toalett, vardagsrum och sovdel. Två av lägenheterna har egen balkong.

Utemiljö

I närheten av boendet finns uteplats med grillmöjligheter, promenadstråk med riklig grönska  och närhet till havet. I Kristinebergs centrum finns mataffär, pizzeria, frisör, hälsocentral med mera. Vi tar oss även till stadens centrum, butiker, caféer med kollektivtrafiken.

Måltider

På vardagarna lagar vi middag i gemensamhetsdelen. Lunch lagas dagen innan till matlådor eftersom de boende oftast är på aktiviteter under dagtid. På helgerna lagas både lunch och middag i gemensamhetsdelen och ibland även frukost. De boende äter oftast inne hos sig. Vill någon hellre laga mat i sitt eget kök så får man hjälp utifrån de behov som finns. Det finns även möjlighet till att baka i gemensamhetsdelen.

Aktiviteter

Det finns olika aktiviteter att göra, bland annat bowling, fia med knuff, kortspel, memory, bollspel och promenader samt cykling.  Eftersom busshålsplatsen ligger så nära så blir det en del utflykter till centrum. Ibland bokar vi även en bil eler buss och åker ut på utflykt. På sommaren brukar det bli kubb, samt andra utespel.

Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Besöksadress och telefon

Ingenjörsvägen 59 | 0491-76 46 90|  Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Enhetschef
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig sjuksköterska
Tfn: 0491-880 00