Ingenjörsvägen 48

Boendet

Ingenjörsvägen 48 är ett gruppboende enligt LSS i trapphusmodell, för personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs som en RUA  (resultatenhet med utökat ansvar).  Boendet ligger i området  Kristineberg och består av 8 lägenheter i samma trappuppgång, varav en är en gemensamhetslokal.  Vi har ytterligare två lägenheter som ligger i nära anslutning till trapphuset. 

Utemiljö

Vi har en egen gemensam uteplats med trädgårdsmöbler och möjligheter till grillning, fika och andra uteaktiviteter. I Kristinebergs centrum finns mataffär, pizzeria, frisör, hälsocentral med mera. I närområdet av boendet finns även promenadstråk med riklig grönska  och närhet till havet. Vi tar oss även till stadens centrum, butiker, caféer med kollektivtrafiken.

Måltider

Alla lägenheter har egna kök där man lagar sin egen mat, med hjälp, utifrån de behov som finns.  Storhelger äter vi tillsammans i gemensamhetlägenheten och även vissa helger när de boende så önskar.

Aktiviteter

Vi erbjuder aktiviter som bowling, utflykter, restaurangbesök med mera. Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Besöksadress och telefon

Ingenjörsvägen 48 | 0491-76 43 68 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Patientansvarig sjuksköterska
Tfn: 0491-880 00