Humleplan

Boendet

Humleplan är en bostad enligt LSS, med särskild service för personer med funktionsnedsättning. Boendet ligger på markplan i området Humleplan i Kolberga och består av 6 lägenheter. Lägenheterna ser lite olika ut beroende på storlek. Varje lägenhet har ett kök och stor balkong. På boendet finns en trevlig gemensamhetsdel med tillhörande stor balkong. Här finns utrymme för gemenskap, att titta på TV, samt att äta gemensamma måltider.

Utemiljö

Det är nära till skog och natur och det finns fina promenadvägar i området. Här hittar du också Fallebo gård som är ett naturskönt besöksmål med bland annat vandringsleder och djur, samt Havslätts motionsområde.  I nära anslutning till boendet finns en matbutik. Från Humleplan är det gångavstånd till centrum, kyrka, caféer och restauranger samt andra butiker. Med en busshållplats precis utanför boendet är det också möjligt att med kollektivtrafiken ta sig till centrum eller andra delar av kommunen.

Måltider

Alla lägenheter har egna kök där man lagar sin egen mat, med hjälp, utifrån de behov som finns.  På helger och vid speciella tillfällen lagar vi mat och äter tillsammans i det gemensamma köket.

Aktiviteter

I gemensamhetsutrymmen finns möjlighet till samvaro och att titta på TV. Promenader i närområdet ger möjlighet till frisk luft, fysisk aktivitet och trevliga samtal. Andra aktiviteter kan vara kubbspel, grillning, bakning, bilturer och minigolf. 

Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Besöksadress och telefon

Humleplan 41 | 0491-889 92 | Visa på kartan

Ansökan

Ansökan om bostad med särskild service gör du via Socialförvaltningens handläggare.

Kontakta oss
Ansök via socialförvaltningens handläggare
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Enhetschef
Tfn: 0491-880 00
Patientansvarig Sjuksköterska
Humleplan
Tfn: 0491-880 00