Korttidsenhet 4 och 5

Beviljad insats

Korttidsboende inom vård- och omsorgsboende är en behovsbedömd insats och beviljas utifrån behov enligt socialtjänstlagen (SoL). Biståndet beviljas för omvårdnad, träning, aktivering och mobilisering. Korttidsboende kan beviljas för dig som efter en vårdplanering på sjukhuset bedöms behöva ytterligare hjälp och stöd. Kommunens biståndshandläggare planerar tillsammans med dig om fortsatta insatser för stöd och hjälp. Beslut om korttidsboende är tidsbestämt utifrån dina behov och uppföljning sker under vistelsetiden.

Boendet

Korttidsenheten på Solbacka består av två avdelningar, Korttidsenhet 4 och Korttidsenhet 5. Varje avdelning består av 10 korttidsplatser. Varje lägenhet har ett badrum och en kokvrå. I närheten finns ett gemensamhetsutrymme med kök och trivseldel.

Det finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt. Sjuksköterskor och rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Vi arbetar utifrån en genomförandeplan som vi gjort tillsammans med dig för att du ska få en bra omsorg och hjälp utifrån dina behov. Du får en kontaktperson som du kan vända dig till vid frågor under din vistelse hos oss.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Men du kan även välja att äta enskilt. Lunch och middag levereras från Solbackaköket. Frukost, eftermiddagsfika och kvällsmål tillagas av personal på avdelningen.

Besöksadress och telefon

Mäster Palms väg 3 | Enhet 4: 0491-889 18, Enhet 5: 0491-889 80 | Visa på kartan

Kontakta oss
Enhetschef Korttidsenhet 4 och 5
Jessica Fransson Holm
Tfn: 0491-880 00