Solängen

Boendet

Solängen är ett särskilt boende som är beläget inne i Solbacka på plan 5. Solängen har elva lägenheter. Alla lägenheter har egen balkong, kokvrå och rymliga toaletter. Vi har ett gemensamt kök och allrum, även en balkong att sitta och njuta på när sommaren är som skönast.

Måltider

Måltiderna är för många dagens höjdpunkter då man sitter ner och äter en god måltid tillsammans med andra. Vi arbetar mycket för att se till att maten är god, varierande och näringsrik – att måltidssituationen är en positiv upplevelse.

Utemiljö

Solängen ligger i centrala Oskarshamn. Vi har nära till stadens torg, butiker, caféer och stadsparken i Oskarshamn. Den gemensamma innergården använder vi under sommaren för den som önskar.

Aktiviteter

På Solängen har vi närheten till Solbackas träffpunkt som erbjuder olika aktiviter till våra äldre. Vi skriver alltid ner vad just du vill och inte vill, i en så kallad genomförandeplan. Denna ska visa hur du vill att din vardag ser ut inklusive olika aktiviteter. Vi jobbar individanpassat och lyssnar på dina önskemål.

Vi har även en parcykel som vi använder, där personal och brukare ger sig ut på en liten tur tillsammans, exempelvis till centrum eller vår fina stadspark.

Besöksadress och telefon

Mäster Palms väg 3 | 0491-889 22 | Visa på kartan