O-Ringen Smålandskusten 2023

O-Ringen har flyttats fram ett år med anledning av corona, läs mer om det på O-Ringens webb.

Vi är så glada att vara värdkommun för O-Ringen Smålandskusten 2023! Arbetet har startat och vi ser fram emot att vara med och arrangera ett O-Ringen som ger mervärde till både deltagare, besökare och invånare. 

Redan 2018 togs beslutet att Oskarshamns kommun är värdkommun för O-Ringen Smålandskusten 2022 (senare ändrat till 2023). Att vara värdkommun innebär att vi har tagit på oss att vara med i arbetet och förbereda och skapa förutsättningar för O-Ringen att arrangera sina tävlingar samt att erbjuda en plats för en O-Ringenstad med camping och O-Ringentorg.

Fakta om O-Ringen

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr och startade 1965 i Skåne. Tävlingarna hålls alltid vecka 30, på en ny plats varje år. 2019 hölls O-Ringen i Kolmården, 2021 är det i Uppsala och 2022 i Åre. 

Ett normalt år har O-Ringen runt 18 400 deltagare som gör cirka 75 000 etappstarter. Deltagarna är mellan 5 och 95 år, kommer från ett 40-tal olika länder och är allt från världselit till motionärer. Utöver deltagarna kommer omkring 4 000 medföljare till O‑Ringen. Läs mer om O-Ringen på deras webbplats, www.oringen.se.

O-Ringen i Oskarshamn

I Oskarshamn kommer vi att bygga upp en O-Ringenstad i Döderhultsdalen med cirka 2 600 campingplatser, som under O-Ringenveckan är basen för runt 10 000 av tävlande och deras familjer. Det kommer alltså behövas annat boende för att vi ska kunna ta emot det dubbla antalet besökare eller mer. 

O-Ringen förmedlar privata bostäder direkt på sin webbplats. Börja redan nu fundera på om du kan tänka dig att hyra ut! Det kan vara en villa, sommarstuga, ett attefallshus, en lägenhet, föreningslokal, eller varför inte en husvagn? Besök O-Ringens webbplats för att läsa mer om att hyra ut. 

Kommunens styrgrupp inför O-ringen 2023

Styrgruppen består av medarbetare från samtliga förvaltningar och leds av Morgan Olsson som är kommunens samordnare inför O-Ringen. Morgan är till vardags förvaltningschef för Kommunstyrelseförvaltningen, har tidigare arbetat inom räddningstjänsten och har ett förflutet som bland annat orienterare och längdskidåkare. Styrgruppen består av:

Daniel Stenberg Fritidschef Bildningsförvaltningen
Peter O. Ekberg Kulturchef Bildningsförvaltningen
Ulrika Mellblom  Förskolechef Bildningsförvaltningen
Johanna Wihl  Näringslivschef  Tillväxt- och näringslivskontoret
Göran Landenius Exploateringsstrateg  Tillväxt- och näringslivskontoret
Maria Ihse  Kommunikationschef Tillväxt- och näringslivskontoret
Arne Erlandsson Fordonschef  Tekniska kontoret
Anna Lindquist  Socialchef Socialförvaltningen
Malin Olsson Miljö- och kanslichef Samhällsbyggnadskontoret   
Regina Laine Planchef Samhällsbyggnadskontoret
Sabine Hedlund Enhetschef tillstånd Räddningstjänsten
Sofie Gunnarsson Platsutvecklare  Attraktiva Oskarshamn


Projektledaren för O-Ringen Smålandskusten 2023 är Linda Tufvesson. Linda är anställd av bolaget O-Ringen men arbetar nära Oskarshamns kommun och de 19 föreningar som skrivit avtal om att arbeta ideellt under O-Ringen. Linda har en arbetsplats i Stadshuset och finns på plats torsdagar och fredagar.