Nya i stan

roberta_daniel_johan.png

Roberta Serra Negra

Vilken är din roll?

Jag är ny platschef för MB på Scania i Oskarshamn sedan ett halvår tillbaka.  Det innebär att jag har ansvaret för verkstäderna press, kaross och måleri.

Vad är i fokus just nu?

Förutom ett ständigt fokus på hållbarhet, teknikutveckling och utmaningen med brist på komponenter, så kommer vi de närmaste åren att ta emot mycket gästarbetare från hela världen i Oskarshamn, som ska läras upp inför uppstart av en fabrik i Kina. Utöver vårt ”vanliga” behov av kompetens behöver vi hitta expertiskompetenser till projekten. Rekrytering är en utmaning och jag skulle gärna se fler kvinnor i vår verksamhet.

Vad är ditt första intryck av Oskarshamn?

Jag flyttade hit i juli. Jag har varit flera gånger i Oskarshamn tidigare. Det är klart att det är en stor skillnad på Sao Paolo som jag kommer ifrån och Oskarshamn. Jag måste ändå säga att jag upplever att det har hänt väldigt mycket i Oskarshamn sedan jag var här första gången 2008. Ett betydligt större utbud med butiker och fler restauranger som numera har öppet på helgerna! En annan stor skillnad är att Oskarshamn är en mycket tryggare plats, det är något som vi uppskattar.

Daniel Sjöberg

Vilken är din roll?

Jag är site- och fabrikschef på Hitachi Energy i Figeholm.

Vad är i fokus just nu?

Vi ser en ljus framtid då vi jobbar i energisektorn och är en möjliggörare till den gröna omställningen. Vi inom Hitachi Energy har tekniken.
Framtiden ser ljus ut för våra kunder, vilket även innebär stora möjligheter för oss.
Vi har ett antal pågående rekryteringar för att stärka oss för denna ljusa framtid.

Vad är ditt första intryck av Oskarshamn?

Engagemanget och vänligheten hos våra medarbetare i Figeholm. Det finns en sådan glöd, stolthet och engagemang för att driva Figeholms bruk framåt. Jag tror gärna att detta är något småländskt arv som inte bara finns i Figeholm utan även i andra verksamheter runtom i Småland. Det finns fler företag som lyckats hyfsat härifrån.

Ska jag lyfta något negativt så är jag inte helt tillfredsställd med säkerheten på E22. Jag noterar att det finns stora mängder vilt här nere och stora delar av E22 utan viltstängsel. Detta går enligt mig inte i linje med Trafikverkets nollvision.

Johan Lundberg

Vilken är din roll? 

Jag är vd på OKG. Min ambition är att vara en karismatisk och värdeskapande ledare som lyfter fram organisationens och medarbetarnas potentialer.

Vad är i fokus just nu? 

Internt fokuserar jag på målstyrning och att alla medarbetare ser sitt bidrag i arbetet med OKG:s strategiska mål för 2022. Externt är mitt fokus att lära känna Oskarshamn och mina företagskollegor i näringslivet.

Vad är ditt första intryck av Oskarshamn? 

Att Oskarshamn är en gemytlig småstad med ett vibrerande näringsliv, går ingen förbi. Staden är enastående vacker och bjuder på härliga löparrundor och havsbad för mig. På förbättringslistan för att underlätta för näringslivet står en uppgraderad infrastruktur. E22 norrut har mycket övrigt att önska.