Vi ses på Lilla torget i sommar!

Lilla torget

Program för scenen på Sommartorget

Teatersällskapet från Oskarshamn spelar barnföreställningar följande torsdagar:

12 juli klockan 16.00 – LasseMajas detektivbyrå, Diamantmysteriet
19 juli klockan 16.00 – LasseMajas detektivbyrå, Kärleksmysteriet
26 juli klockan 16.00 – LasseMajas detektivbyrå, Kärleksmysteriet

För barn blir det också:

2 augusti klockan 16.00 – Clownen Mike, en busrolig trolleri- och clownföreställning
7 augusti klockan 16.00 – Duran och Mollan, allsångsshow

Artister på Blå torsdagscenen är:

5 juli klockan 19.00 – Doctor Blues med Karin Rudefelt (Växjö)
12 juli klockan 19.00 – Bluesettes (Mönsterås)
19 juli klockan 19.00 – Gunnar Muwemba Lidström Trio (Stockholm)
26 juli klockan 19.00 – Hurley and the Blue Dots (Oskarshamn)
2 augusti klockan 19.00 – Mönsterås Blues Band

Poster för SommarTorget som pdf.

Vi hoppas på många sköna sommarkvällar när vi nu satsar lite extra på Lilla Torget som sommarens mötesplats. På "SommarTorget" finns det lekytor för både yngre och äldre barn. Under fem torsdagar kommer en scen på plats där det blir föreställningar för barn från bland annat Oskarshamns teaterförening. Succén Blues café som i vintras hölls på Kulturhuset flyttar ut och bjuder på härlig bluesmusik från både lokala och nationella band.

Erik Hjertqvist, stadsarkitekt i Oskarshamns kommun, tittar på utveckling av vår stadskärna tillsammans med Attraktiva Oskarshamn och representanter från olika förvaltningar i kommunen. Tack vare det arbetet och stöd från samarbetspartners blir nu SommarTorget verklighet – något som förhoppningsvis blir en följetong.
Konceptet "Blå torsdag" är en del i projektet på Lilla Torget i Oskarshamn. En torsdagkväll i veckan under juli och första halvan av augusti blir det alltså bluesmusik med band från Oskarshamn och Mönsterås men också från nationella artister.
- Efter succén med de fullsatta evenemangen "Blues Café" på stadsbiblioteket i vintras, där bluesartister från regionen var gäster vill vi bjuda fler på bluesmusik. Denna gång utomhus, i vackra centrala stan, säger Peter O Ekberg, kulturchef.
Konferencier för Blå torsdag är bluesnestorn Jan Aldorsson från Oskarshamn. På eftermiddagarna, innan Blå torsdag, hålls föreställningar för barn. Båda aktiviteterna är kostnadsfria.

En tillfällig mindre miljö som bjuder in till lek för de yngre och häng för de lite äldre barnen är planerad, likt Caribbean beach pop som byggdes upp på Brädholmen förra sommaren, men på Lilla Torget blir det andra material. Arbetet med utveckling av vår stadskärna fortsätter och i majoritetens budgetförslag finns avsatt medel till att fortsätta att utveckla Lilla Torget kommande år.
- Det här är ett sätt att få hela centrum att leva. Vi vill stimulera stadslivet och hoppas att oskarshamnare och besökare verkligen tar sig in till vår vackra stadskärna, säger Erik Hjertqvist, stadsarkitekt. Lilla Torget har en stor potential att bli en mötesplats värd namnet med flera nya uteserveringar och den här satsningen på "SommarTorget". Extra kul är att det är ett samverkansprojekt med lokala näringslivet.

Vi ses på Lilla Torget i sommar!