Välkommen att lägga till!

båtplatser vid bron till badholmen

Nu gör vi det enklare för båtburna besökare till staden att lägga till kortare stunder i Oskarshamns gästhamn. Längs bron till Badholmen är det fri ”parkering” i tre timmar för den som tar båten till stan.

- Vi har fått frågor och synpunkter om detta och vi har lyssnat. Tillsammans med gästhamnen och Attraktiva Oskarshamn har vi nu ordnat så de åtta platserna längs bron till Badholmen är fria för kortare besök, säger Maria Ihse, kommunens kommunikationschef.

Till varje båtplats finns en boj och ringar att angöra sin båt i. Det är fritt att lägga till men med en maxtid på tre timmar, för att så många som möjligt ska kunna använda platserna, men också för att det är gästhamnen som ska gynnas vid längre besök.

Bojarna vid bron finansierades för ett tiotal år sedan genom stöd från lokala företag.

- Vi tror att det kommer vara positivt för handel och restauranger. Och vi är ju en kustkommun, då ska också båten kunna vara ett färdmedel för den som har ärenden i stan, säger Johan Sjöstrand på Attraktiva Oskarshamn AB och fortsätter:

- Det kommer inte behövas p-skiva och inga parkeringsvakter kontrollerar så tiderna följs, utan det blir ett gemensamt ansvar att använda den här möjligheten på rätt sätt.

På bilden från vänster ser vi: Maria Ihse, Oskarshamns kommun, Ronny Skoglund, driver gästhamnen, Johan Sjöstrand, Attraktiva Oskarshamn.