Sommarkul 2020

I vänstra hörnet uppe Oskarshamns kommunslogga. Till höger i bilden en siluett av en människa med utsträckta armar med texten Sommarkul. Här har vi samlat tips på kul saker att göra för barn och unga under sommaren i Oskarshamn!

Här har vi samlat tips på kul saker som finns att göra för barn och unga under sommaren i Oskarshamn!

Fritidsgårdarna

Hos oss kan du hänga, fika, spela biljard, ps4, bordtennis, pyssla med mera. Du kan också låna frisbees, bollar, skateboard med mera.

Vi vänder oss till ungdomar från 10 år upp till och med 17 år. För mer information kontakta respektive fritidsgård och följ oss på Instagram ”oskarshamnsfritidsgardar”.

Vi kommer att ha öppen verksamhet vecka 25–27 samt vecka 31–33. Våra öppettider hittar du på www.oskarshamn.se/fritidsgårdar

Stadsparkens fritidsgård

0491-881 93 

Kristinebergs fritidsgård

0491-76 41 90

Kristdala fritidsgård                                                     

0491-76 44 69

Rödsle fritidsgård

0491-76 44 48

Kultur

I Kulturhuset hittar du Sjöfartsmuseet och Döderhultarmuseet, som är gratis för barn att besöka. Men även konsthallen och stadsbiblioteket.

På våra bibliotek kan alla komma för att läsa, leka och utvecklas. På stadsbiblioteket finns också en mysig lekhörna. Stadsbiblioteket och Kristdala bibliotek håller öppet hela sommaren. Kulturhusets och bibliotekens öppettider hittar du på www.oskarshamn.se/kulturhuset

På vår nya kulturkanal ”Kulturkanalen Oskarshamn” kommer vi att lägga upp pyssel, utmaningar, musikframträdanden, boktips, barnakter med mera. Kulturkanalen finns på YouTube

Bad

Badplatser

Runt om i Oskarshamn finns det många badplatser att upptäcka under sommaren. Kanske hittar du en ny favorit?

Simhallen

Åk rutschkana, bada bastu eller lek i barnlagunen. Hos Arena Oskarshamn finns många olika bassänger! Simhallen är öppen under sommaren. Håll koll på våra öppettider på www.oskarshamn.se/arena

Kul för familjen

Lekplatssafari

Upptäck alla lekplatser runt om i Oskarshamn! Gunga, åk rutschkana och hitta på nya äventyr. Lista över lekplatser där kommunen har drift- och skötselansvar.

Sommartorget

Lek i centrum i sommar! Här finns pingis, en lekplats och andra skojigheter hela sommaren lång.

Fallebo gård

Ta med picknick och säg hej till kaninerna, fåren och hästarna! Här på gården finns det mycket utrymme för lek och skoj.

Stensjö by

Upplev Småland i sommar! Här spelade man in scener från Barnen i Bullerbyn. Gå en slinga längs med hagar och grusvägar. Glöm inte att spana in alla djur som bor här.

Eagles

Regnar det? Se SVT:s serie Eagles som har spelats in i Oskarshamn. Är det soligt? Passa då på att besöka inspelningsplatserna. En karta hittar du på www.eaglesoskarshamn.se

Sport

Motionsområden och utegym

I kommunen har vi tre motionsområden med slingor och utegym, Havslätt, Figeholm och Påskallavik. Information om motionsspår och utegym.

Hitta ut

Ge dig ut i naturen tillsammans med Hittaut! Leta efter checkpoints och tävla om fina priser. Hinner du hitta alla innan sommarens slut?

Discgolf

Spela frisbee i Stadsparken. En härlig utomhusaktivitet för hela familjen i sommar! Mer information om discgolfbana.

Skatepark

Gillar du att rulla fram och göra tricks? Kom då till vår skatepark vid Kikeboplan. Den passar såväl nybörjare som vana skateare!

Basketplaner

Ta med bollen och kompisgänget till någon av kommunens basketplaner i sommar! Spela match, öva på straffar och ha en härlig stund tillsammans.

Tennisplaner

Tennis är en populär aktivitet på sommaren. I många av våra stadsdelar och tätorter finns det utomhusbanor som man kan spela på! Utmana en familjemedlem eller en kompis.

Padel

Missa inte padel i sommar! Boka en tid på padeloskarshamn.se och ha kul. Padel är en mycket enkel sport att spela och förklaras bäst som en blandning av tennis och squash. 

Innebandy

I hamnen har Craftstadens IBK satt upp sin uteplan. Kontakta föreningen för att boka.

OCR-banan

Utmana kompisgänget på OCR-banan i Kristineberg. Här finns olika hinderbanor som du tar dig över och genom med hjälp av din kropp. Har du vinnarskallen?

Kristdala kanot

Ta med familjen till meteoritsjön Hummeln i Kristdala. Här kan ni paddla kanot, bada och sova över i tält en natt. En riktig sommarpärla! För mer information och bokning kristdalakanot.se

 

Följ Sommarkul på Facebook för uppdateringar och mer information.

Mer inspiration om vad du kan hitta på i sommar hittar du hos www.oskarshamn.com 

Karta över kommunala kultur- och fritidsanläggningar, till exempel fotbollsplaner, motionsspår, utegym, vandrings- och cykelleder, bibliotek med mera.

Skriv ut foldern Sommarkul.

Har du några frågor kontakta Servicecenter, 0491-880 00.