Lilla torget i sommar

Lilla torget med blommor i förgrunden och människor som går över gatan samt en buss.

Erik Hjertqvist, vår stadsarkitekt, leder en arbetsgrupp där personer från olika förvaltningar tillsammans med Attraktiva Oskarshamn tittar på utveckling av vår stadskärna. Tack vare det arbetet och stöd från samarbetspartners som stöttar ekonomiskt sker nu sommarens satsning på Lilla torget som ett första steg som ett litet prov på intresset hos Oskarshamnarna.

Tack vare krögare som har verksamhet i anslutning till Lilla torget och nyetableringen av Espresso House så kommer vi redan i sommar kunna se några uteserveringar. En mindre miljö som bjuder in till lek för de yngre och häng för de lite äldre är planerad. Ett fortsatt arbete med att arbeta vidare med utveckling av vår stadskärna fortsätter och i majoritetens budgetförslag finns avsatt medel till att fortsätta att utveckla Lilla torget.

Erik Hjertqvist berättar: "Det här är ett sätt att få hela centrum att leva. Vi gör satsningar i hela centrum. Det pågår ett ständigt arbete med detaljplanearbete och ett långsiktigt arbete med olika stråk som kan binda ihop Lilla torget med Brädholmen till exempel."

Vi söker ännu samarbetspartners som vill vara med och synas i det här sammanhanget och stötta sommarens satsning. Vill du veta mer? Kontakta Erik Hjertqvist.

Läs hela handelsstrategin för Oskarshamns centrum. 

Preliminärt program

5 juli
Premiär på Blå torsdag!
Dr Blues och Karin Rudefelt från Växjö 19:00-20:00

12 juli
Barnteaterföreställning 15:00
Blusettes med band 19:00-20:00

19 juli
Barnteaterföreställning 15:00
Gunnar Muwemba Lidströms band från Stockholm 19:00

26 juli
Barnteaterföreställning 15:00
Hurley and The Blue Dots 19:00-20:00

2 augusti
Clownen Mike kl 15:00
Mönsterås Blues Band 19.00 – ca 20.00