Starta företag

Närbild på en bärbardator, anteckningsblock och en kopp kaffe. Svartvitt foto.

Vid en företagsstart ställs du inför en rad frågeställningar som att välja företagsform, skapa affärsplan, budget, hitta en lokal, ansöka om varumärkesskydd, hantera inbetalning av skatt och registrering av ditt företag med mera. Frågorna är många, men vi finns här för att hjälpa dig att komma vidare.

Vill du ha hjälp att komma i gång eller bolla din affärsidé så erbjuder vi nyföretagarrådgivning. Du kan också boka in dig på vår populära Företagarskola som vi erbjuder ett par gånger om året.

Vi bjuder också in till nyföretagarträffar två gånger om året, där du kan berätta mer om din verksamhet för andra nyetablerade företag. Vi på näringslivsenheten passar också på att berätta om vad vi kan erbjuda.

På verksamt.se har myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket samlat information och e-tjänster om hur man går till väga för att starta, driva, utveckla och avveckla ett företag. 

Kontakta oss på näringslivsenheten för ett förutsättningslöst och kostnadsfritt möte. Vi kan också lotsa dig vidare till rätt handläggare inom kommunen ifall din verksamhet kräver tillstånd eller till andra relevanta aktörer som kan hjälpa dig. 

Vi tycker att det är viktigt att inspirera unga människor till att starta företag. Vi stöttar och samarbetar därför med Ung Företagsamhet (UF) som utbildar elever i grund- och gymnasieskolor i entreprenörskap.

Kontakta oss
Johanna Wihl
Näringslivschef
Tfn: 0491-880 00