Information om kort till gymnasieungdomar

Gymnasieungdomar folkbokförda i Oskarshamns kommun kommer att få kort giltigt hos Handel Oskarshamn. Kortet gäller i tre veckor och är laddat med 1 125 kronor, vilket motsvarar 75 kronor per vardag.

Detta gör det möjligt för ungdomarna att få ett lagat mål mat varje dag även att skolan är stängd. Samtidigt stöttar denna insats näringslivet.

Alla gymnasieungdomar som är folkbokförda i kommunen kommer att få ett kort, även de som studerar vid en gymnasieskola i annan kommun. Totalt handlar det om cirka 1 070 ungdomar. Presentkorten skickas ut med post.

Gäller som längst terminen ut

Beslutet har omprövats i tre veckors intervall och förlängts.  Det första kortet skickades ut vecka 13 och det andra vecka 16. Det sista kortet gäller terminen ut och skickades ut vecka 19. Det är glltigt till och med 12 juni då skolan slutar.

Information till dig som har fått ett kort: Det kan stå ett annat utgångsdatum när du kollar ditt saldo online, men det är datumet som aviserats i brevet som gäller och inget annat. Det sista kortet kommer alltså att sluta fungera efter den 12 juni. 

Tanken med detta är inte att skapa nya ytor där elever samlas och umgås i grupp, när vi beslutat att stänga gymnasieskolan. Detta är mycket viktigt att respektera för att minska smittspridningen av covid-19.

Tanken är inte heller att restauranger ska göra evenemang eller erbjudanden kring detta, vårt önskemål är att eleverna i första hand hämtar mat och äter hemma. Bidraget om 75 kronor per dag ska ses som just ett bidrag och det är upp till varje enskild elev att disponera summan över veckorna, fördelat över exempelvis lunchrestauranger, snabbmatsställen och livsmedelsaffärer.

Vi uppmanar människor med symptom, även milda, att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet.

Du som har fått ett kort kan se var det är giltigt och kortets saldo via: https://handeloskarshamn.se/gymnasiekortet/

Du som näringsidkare som vill ansluta dig till kortsystemet vänder dig till Attraktiva Oskarshamn AB.

Information till dig som är företagare

Alla restauranger och butiker som är medlemmar i Handel Oskarshamn är redan anslutna automatiskt och tar betalt precis som vanligt med presentkorten. 

Vill du ansluta dig kan det göras utan att betala medlemsavgift till Handel Oskarshamn, men du betalar en provision på varje transaktion med presentkorten. Mer information hittar du hos Attraktiva Oskarshamn