Vikarie i förskola, fritids och skola

1. Timvikariat

Oskarshamns kommun har 20 förskolor och 10 olika skolor med fritidshem. Dessa ligger i Oskarshamn, Påskallavik, Kristdala, Bockara, Fårbo och Figeholm. Timvikariat innebär att du inte har en fast arbetsplats. Du arbetar där ordinarie personal är frånvarande. Frånvaron kan bero på sjukdom, semester, vård av barn eller liknande.

Arbetstiderna är olika. Det kan vara några timmar per dag, hel dag eller längre period enligt schema.

Ofta krävs det att hoppa in med kort varsel vilket innebär att det kan underlätta med körkort och tillgång till egen bil. Du bör kunna inställa dig på arbetsplatsen inom en timme efter att vi har kontaktat dig.

2. Arbetsuppgifter

Som vikarie har du i uppgift att ge barnen en trygg och stimulerande miljö samt stötta ordinarie personal i deras dagliga arbete. Du kommer att få jobba på olika förskolor eller skolor och ingå i olika arbetslag. Det är ett omväxlande, roligt och spännande uppdrag där du får möjligheten att arbeta med erfarna och duktiga pedagoger. Tillsammans stödjer ni barnen i deras utveckling och bedriver pedagogiskt arbete enligt läroplanen. Som timvikarie kan du önska att enbart bli erbjuden arbeten inom specifika verksamheter, exempelvis endast förskola och fritids eller endast årskurs 4–9. 

3. Lagar som styr verksamheten

4. Utdrag ur polisens belastningsregister

För att arbeta i verksamheten måste du lämna in registerutdrag ur belastningsregistret. Det tar cirka två veckor att få utdraget som sedan är giltigt i ett år. Du beställer utdraget hos polisen.

5. Egenskaper som är viktiga i yrket

  • Hög ansvarskänsla
  • Lätt för att samarbeta med andra
  • Förmåga att se vad som behöver göras
  • Lätt för att strukturera och organisera
  • Ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider

6. Kvalifikationer

Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Du ska ha gått färdigt gymnasiet och ha ett intresse för att arbeta med barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet inom området. Du bör kunna jobba minst 2–3 dagar i veckan och ha tillgång till bil så du kan ta dig överallt i kommunen.

Vi söker även dig som är oerfaren men som har planer på att utbilda dig inom området.

Om du studerar till förskollärare, lärare, specialpedagog eller fritidspedagog ser vi det som ett plus.

7. Intresseanmälan

Behovet av vikarier varierar över tid. Är du intresserad av arbete hos oss, kan du göra en intresseanmälan. Du bör ha fått hem registerutdraget från polisen innan du söker.

Om du blir aktuell som vikarie så kommer du bli kontaktad för en intervju. Ta då med dig registerutdraget samt CV och betyg.

8. Rökfri arbetstid

Oskarshamns kommun har rökfri arbetstid. Det innebär att det inte är tillåtet att röka under arbetstid. Rökfri arbetstid gäller alla medarbetare i Oskarshamns kommun. Måltidsuppehåll och pauser räknas som arbetstid. Obetald lunchrast räknas som fritid.

9. Tystnadsplikt

Samtliga anställda i Oskarshamns kommun har tystnadsplikt. Tystnadsplikten innebär att alla uppgifter som rör en enskilds personliga förhållanden skyddas av sekretess.

Ha som regel att aldrig berätta om barnen och deras personliga förhållanden.

Kontakta oss
Vikariesamordnare Förskola
Tfn: 0491-880 00
Besöksadress:
Stadshuset, Varvsgatan 8
572 28 Oskarshamn
Vikariesamordning Skola & Fritidshem
Tfn: 0491-880 00
Besöksadress:
Stadshuset, Varvsgatan 8
572 28 Oskarshamn
Bildningsförvaltningen
Tfn: 0491-880 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Besöksadress:
Varvsgatan 8
572 57 Oskarshamn