Timvikarie inom städenheten

Idag städar vi cirka 175 000 kvadratmeter lokalyta i skolor, förskolor, servicehus, hemtjänst städ, gymnastik- och idrottshallar samt andra kommunala fastigheter i Oskarshamn. Uppdraget är att upprätthålla en hälsosam inomhusmiljö samt att hålla våra lokaler i gott skick. Kundfokus är viktigt!

Timvikariat innebär att du inte har en fast arbetsplats. Du arbetar där ordinarie personal är frånvarande.

Arbetstiderna varierar måndag–fredag från 06.00–15.30. Det kan vara några timmar per dag, heldag eller längre period, även på flera områden under en dag.

Ofta krävs det att hoppa in med kort varsel vilket innebär att det kan underlätta med körkort och tillgång till egen bil. Du bör kunna inställa dig på arbetsplatsen inom en timme efter att vi har kontaktat dig.

Arbetsuppgifter

Som lokalvårdare kan arbetsuppgifterna variera beroende på arbetsplats. Det är mycket viktigt att vara noggrann och ansvarsfull och serviceinriktad. Vi använder oss av olika städmetoder, maskiner och material som är anpassade för att få ett så bra miljövänligt städresultat som möjligt samt en ergonomisk riktig arbetsmiljö.

Lagar och policy som styr verksamheten

  • Skollagen (2010:800)
  • Folkhälsomyndigheten
  • Sekretesslagen
  • Städpolicy

Utdrag ur polisens belastningsregister

För att arbeta i verksamheten måste du lämna in registerutdrag ur belastningsregistret. Det tar cirka två veckor att få utdraget som sedan är giltigt i ett år. Här kommer du till polisens sida för att beställa ett utdrag.

Egenskaper som är viktiga i yrket

  • Hög ansvarskänsla
  • Lätt för att samarbeta med andra
  • Förmåga att se vad som behöver göras
  • Lätt för att strukturera och organisera
  • Ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider
  • Service inriktad

Kvalifikationer

Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du ska ha gått färdigt gymnasiet alternativt fyllt 18 år och ha ett intresse för att arbeta som lokalvårdare med alla förekommande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har utbildning och erfarenhet inom området. Du bör kunna ha tillgång till bil så du kan ta dig överallt i kommunen.

Vi söker även dig som är oerfaren men som har planer på att utbilda dig inom området.

Intresseanmälan

Behovet av vikarier varierar över tid. Är du intresserad av arbete hos oss, kan du göra en intresseanmälan.

Du bör ha fått hem registerutdraget från polisen innan du söker.

Om du blir aktuell som vikarie så kommer du bli kontaktad för en intervju. Ta då med dig registerutdraget samt CV och betyg.

Rökfri arbetstid

Oskarshamns kommun har rökfri arbetstid. Det innebär att det inte är tillåtet att röka under arbetstid. Rökfri arbetstid gäller alla medarbetare i Oskarshamns kommun. Obetald lunchrast och frukostrast räknas som fritid.

Tystnadsplikt

Samtliga anställda i Oskarshamns kommun har tystnadsplikt. Tystnadsplikten innebär att alla uppgifter som rör en enskilds personliga förhållanden skyddas av sekretess.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med enhetschef Städenheten, kontakta Servicecenter, 0491-880 00, servicecenter@oskarshamn.se.