Simhall och gym

Åtgärder gällande Coronavirus

Arena Oskarshamn Bad och Gym tar fram åtgärder för att minska smittspridningen.

Omklädningsrum

 • Vi låser var annat skåp för att öka avståndet vid ombyte.

Bastu

 • Vi minskar kapaciteten på relaxbastun till max 6 personer. Max 3 personer per våning, håll avstånd!
 • Vi stänger även dam- och herrbastun på grund av vikande kundunderlag.

Detta börjar gälla 2020-04-03. Uppdaterad 2020-10-07

Väntetider för insläpp

 • Med anledning av ovanstående har kapaciteten för hur många badgäster vi kan ta emot minskat. När det är många som besöker oss samtidigt kan det därför bli väntetider för att bli insläppt i simhallen.
 • På vardagar mellan 16.00-19.00 samt på helger är det ofta många som besöker oss samtidigt, vilket kan leda till köer och väntetider in till simhallen.

25-metersbassängen

Bassängen är godkänd för mästerskap och har 8 banor. Från bassängen är det stora panoramafönster som vintertid blickar ut över bandyplanen/isbanan och sommartid över Arena Oskarshamns fotbollsplan. Banor för motionssim är alltid öppna.

Barnlagunen

Barnlagunen är ett väl tilltaget fantasilandskap med djur som sprutar vatten och praktiska problem som ska lösas. Frågan är om inte föräldern trivs lika bra här som barnet?

Strand- och aktivitetsbassängen

Strand- och aktivitetsbassängen delas av en bro. På ena sidan är det fritt fram för stoj och lek med olika flytleksaker. Den andra bassängdelan har en sluttande botten som passar för dem som inte har så stor vattenvana. Här finns också en bubbelsoffa, vattenkanon och gejser. Här trivs liten som stor!

Träningsbassängen

Träningsbassängen är tempererad till behagliga 33 grader. En höj och sänkbar botten gör att vattennivån kan anpassas efter aktivitet. Här anordnas gruppaktiviteter som babysim, simskola och vattengymnastik. Det finns även tider för allmänheten då bad rehabilitering, sport & lek kan avnjutas i det varma vattnet. Bassängens botten går att reglera mellan 0 - 180 centimeters djup.

Rutschbanor

Det finns två nya rutschbanor som invigdes i februari 2019. Den större rutschbanan är 60,5 m lång och den mindre som har ljud- och ljuseffekter är 37, 5. m lång. Båda banorna har tidtagning.

Bastu och bubbelpool

Bastu finns 4 stycken. 1 på varje avdelning, 1 gemensam bastu inne i simhallen samt en vedeldadbastu ute på baksidan av simhallen. Det finns även en bubbelpool som rymmer 8-10 personer åt gången. 

Solstrand

Solstrand är en konstgjord solstrand där du kan njuta av värme, solljus och avkoppling

Gym

För dig som vill träna erbjuds ett gym med diverse styrketräningsmaskiner, fria vikter, konditionsmaskiner samt olika gruppträningar.

Aktuellt simhallen
 • 18 mar

  18 mar-31 dec

  Åtgärder gällande Coronavirus Arena Oskarshamn Bad och Gym tar fram åtgärder för att minska...

 • 28 aug

  28 aug-31 dec

  Med anledning av rådande pandemi har kapaciteten för hur många badgäster vi kan ta emot minskat....