Simhall och gym

Information gällande sim- och idrottshallar med anledning av covid-19

Oskarshamns kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen löpande rörande covid-19. Just nu behöver vi ta extra hänsyn till varandra och vara försiktiga.

Vi uppmanar därför dig som är besökare hos oss att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även om symptomen är lindriga.

Samma riktlinjer gäller alla våra medarbetare.

Riktlinjer för allmänna sammankomster

Regeringen har beslutat att från och med den 29 mars stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

 • Med allmän sammankomst menas till exempel demonstrationer, föreläsningar, konferenser, teaterföreställningar, konserter och liknande.
 • Med offentlig tillställning menas till exempel tävlingar och uppvisningar inom idrott, danstillställningar, tivolinöjen, marknader och mässor.

Simhallar och idrottshallar för föreningsidrott, spontanidrott och motion omfattas inte av förbudet, därmed fortsätter vi att hålla våra anläggningar öppet.

För frågor om vad som gäller föreningsverksamheter och evenemang, hänvisar vi till ansvarig förening eller arrangör.

Vi fortsätter att följa utvecklingen och anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens och Oskarshamns kommuns riktlinjer och rekommendationer.

För mer information: http://www.oskarshamn.se/nyheter/coronaviruset---har-hittar-du-information/

25-metersbassängen

Bassängen är godkänd för mästerskap och har 8 banor. Från bassängen är det stora panoramafönster som vintertid blickar ut över bandyplanen/isbanan och sommartid över Arena Oskarshamns fotbollsplan. Banor för motionssim är alltid öppna.

Barnlagunen

Barnlagunen är ett väl tilltaget fantasilandskap med djur som sprutar vatten och praktiska problem som ska lösas. Frågan är om inte föräldern trivs lika bra här som barnet?

Strand- och aktivitetsbassängen

Strand- och aktivitetsbassängen delas av en bro. På ena sidan är det fritt fram för stoj och lek med olika flytleksaker. Den andra bassängdelan har en sluttande botten som passar för dem som inte har så stor vattenvana. Här finns också en bubbelsoffa, vattenkanon och gejser. Här trivs liten som stor!

Träningsbassängen

Träningsbassängen är tempererad till behagliga 33 grader. En höj och sänkbar botten gör att vattennivån kan anpassas efter aktivitet. Här anordnas gruppaktiviteter som babysim, simskola och vattengymnastik. Det finns även tider för allmänheten då bad rehabilitering, sport & lek kan avnjutas i det varma vattnet. Bassängens botten går att reglera mellan 0 - 180 centimeters djup.

Rutschbanor

Det finns två nya rutschbanor som invigdes i februari 2019. Den större rutschbanan är 60,5 m lång och den mindre som har ljud- och ljuseffekter är 37, 5. m lång. Båda banorna har tidtagning.

Bastu och bubbelpool

Bastu finns 4 stycken. 1 på varje avdelning, 1 gemensam bastu inne i simhallen samt en vedeldadbastu ute på baksidan av simhallen. Det finns även en bubbelpool som rymmer 8-10 personer åt gången. 

Solstrand

Solstrand är en konstgjord solstrand där du kan njuta av värme, solljus och avkoppling

Gym

För dig som vill träna erbjuds ett gym med diverse styrketräningsmaskiner, fria vikter, konditionsmaskiner samt olika gruppträningar.

Aktuellt simhallen
 • 18 mar

  18 mar-30 apr

  Information gällande sim- och idrottshallar med anledning av covid-19 Oskarshamns kommun följer...

 • 25 mar

  25 mar-31 maj

  Arena Oskarshamn förlänger alla årskort bad med en månad. Våra kunder använder sina badkort mindre...