Komvux i Oskarshamn

Har du planer på att börja studera?

Är du nyfiken på att lära dig något nytt och utvecklas som människa? Behöver du komplettera dina betyg så att du kan söka in på högskolan? Eller behöver du läsa om kurser för att få ett slutbetyg eller gymnasieexamen?

De som studerar hos oss har alla olika utbildningsbakgrund och olika framtidsdrömmar. Du väljer själv de ämnen du vill läsa och kan kombinera kurser på olika nivåer efter dina behov och intressen. Många gör små kompletteringar medan andra vill byta yrke och läsa en yrkesutbildning eller kanske behöver kvalificera sig för vidare studier på högskola.

Undervisningen på Komvux är kostnadsfri, men du betalar själv för din kurslitteratur. Som vuxenelev tar du själv ansvaret för dina studier och deltar aktivt i undervisningen. Du måste också se till att sätta av tid för självstudier.

Du gör en individuell studieplanering tillsammans med vår studievägledare som du sedan följer under din studietid, här får du också råd och information om studiefinansiering, antagning och kursutbud.

Vem får studera på Komvux?

Du har rätt att delta i kommunens vuxenutbildning från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Du som har ett slutbetyg, examen eller studiebevis från ett nationellt program i gymnasieskolan är behörig även om du är under 20 år.

Kontakta Studievägledare 

Du kan ringa:

  • måndagar och onsdagar klockan 13.00–14.30
  • tisdagar 08.00-09.00
  • fredagar 10.00-11.30

eller mejla komvux@oskarshamn.se

Välkommen med din ansökan!

Kontakt
Komvux, Lärvux och SFI
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Besöksadress:
Stengatan 21
572 55 Oskarshamn
Anders Håkansson
Studie- och yrkesvägledare Program: Komvux, LärVux, SFI
Telefon: 0491-880 00
Carina Söderström
Studie- och yrkesvägledare
Telefon: 0491-880 00

Program: Komvux, Lärvux, Svenska för invandrare

Mari Svensson
Administratör
Telefon: 0491-880 00