Programplan Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Lärling
Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng
- Engelska 5, 100
- Historia 1a:1, 50
- Idrott och hälsa 1, 100
- Matematik 1a, 100
- Naturkunskap 1a:1, 50
- Religionskunskap 1, 50
- Samhällskunskap 1a:1, 50
- Svenska 1, 100 eller Svenska som andraspråk 1, 100
Programgemensamma ämnen, 400 poäng
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100
- Hygien, 100
- Livsmedels- och näringskunskap 1, 100
- Service och bemötande 1, 100
Inriktningar, 300 poäng
Kök och servering
- Matlagning 1, 100
- Mat och dryck i kombination, 100
- Servering 1, 100
Bageri och konditori
- Bageri 1, 100
- Choklad och konfektyr, 100
- Konditori 1, 100
Programfördjupningar, 600 – 900 poäng
Exempel på kurser som kan erbjudas:
- Arrangemang, 100
- Bageri 1, 100
- Barteknik, 100
- Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100
- Drycker, 100
- Engelska 6, 100
- Entreprenörskap, 100
- Matlagning 2, 200
- Matlagning 3, 200
- Matlagning 4, 200
- Matsalshantverk, 100
- Servering 2, 200
- Service och bemötande 2, 100
- Specialkoster, 100