Gymnasiesärskola

Gymnasiesärskolan på Oscarsgymnasiet är en självklar och omtyckt verksamhet på skolan. Elever och personal kommer varandra nära, de driver ett eget UF-företag, har en verkstad, odlar tomater och bjuder varje år in till sin mycket uppskattade GS Julshow. Bland mycket annat.

På gymnasiesärskolan kan du söka och välja mellan två nationella program. Programmet för administration, handel och varuhantering och Programmet för fastighet, anläggning och byggnation. Du kan även söka till Individuella programmet. Här får alla en individuell utvecklingsplan och en egen studieplan. Undervisningen sker både enskilt och i olika grupper.

Du kommer att få arbeta med svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap och historia. Varje dag ingår någon fysisk aktivitet, till exempel bad, promenad, styrketräning och idrottslektioner. Du kommer också att få laga mat och ha hem- och konsumentkunskap. Några gånger under veckan står estetisk verksamhet på schemat och då arbetar vi med projekt alla tillsammans.

Gymnasiesärskolan har ett UF-företag som heter Arts of GS Betongstars UF. Vi säljer från vår verkstad men också på skolans Öppet hus och vid evenemang i Oskarshamns centurm. Följ oss gärna på Instagram och Facebook.

Det händer mycket på Gymnasiesärskolan men det finns alltid tid för varandra och enskilda behov. Vill vi ha en lugn stund så kan vi använda våra sinnesrum, ett svart och ett vitt rum. 

Vi som arbetar på GS är Liselotte Håkansson, Christina Eveborn, Roger Karlsson,  Charlotte Ishagen och Henrik Björkman (speciallärare), Pia Colserud (elevassistent/APL-samordnare) och Laila Lund, Catrin Johansson, Ann-Charlotte Brorson, Åsa Jeansson, Johanna Armdal och Emma Lövmo Svensson (elevassistenter).

Kalender på Oscarsgymnasiet
 • 19 jan

  19 jan 11:30-13:00

  Meny onsdag 19 januari Förrätt: Rödbetssallad med tärnad fetaost, tomater, morötter och...

 • 20 jan

  20 jan 00:00-23:59

  Den 20 januari 2022 är du välkommen till en "Prova på dag" på det Estetiska programmet. Vi har...

 • 21 jan

  21 jan 11:30-13:00

  Meny fredag 21 januari Förrätt: Lättgravad röding med dillsmörsemulsion och västerbottenflarn...