Gymnasiesärskola

Gymnasiesärskolan på Oscarsgymnasiet är en självklar och omtyckt verksamhet på skolan. Elever och personal kommer varandra nära, de driver ett eget UF-företag, har en verkstad, odlar tomater och bjuder varje år in till sin mycket uppskattade GS Julshow. Bland mycket annat.

På gymnasiesärskolan kan du söka och välja mellan två nationella program. Programmet för administration, handel och varuhantering och Programmet för fastighet, anläggning och byggnation. Du kan även söka till Individuella programmet. Här får alla en individuell utvecklingsplan och en egen studieplan. Undervisningen sker både enskilt och i olika grupper.

Du kommer att få arbeta med svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap och historia. Varje dag ingår någon fysisk aktivitet, till exempel bad, promenad, styrketräning och idrottslektioner. Du kommer också att få laga mat och ha hem- och konsumentkunskap. Några gånger under veckan står estetisk verksamhet på schemat och då arbetar vi med projekt alla tillsammans.

Gymnasiesärskolan har ett UF-företag som heter Arts of GS Creators UF. Vi säljer från vår verkstad men också på skolans Öppet hus och vid evenemang i Oskarshamns centurm. Följ oss gärna på Instagram.

Det händer mycket på Gymnasiesärskolan men det finns alltid tid för varandra och enskilda behov. Vill vi ha en lugn stund så kan vi använda vårt "Blå sinnesrum". Ett rum med ljus, färger och musik i harmoni.

Vi som arbetar på GS är Liselotte Håkansson, Christina Eveborn, Roger Karlsson och Henrik Björkman (speciallärare), Charlotte Ishagen (resurspedagog), Laila Lund (elevassistent) och Pia Colserud (elevassistent/APL-samordnare).

Kalender på Oscarsgymnasiet
  • 10 nov

    10 nov 15:30-17:30

    Mårtensafton Välkommen på Mårten gås-middag! Boka bord på telefonnummer 0491-88560

  • 20 nov

    20 nov 10:00-13:00

    Boka in redan nu. Välkomna till Öppet Hus här på Oscars!