Om Oscarsgymnasiet

Välkommen till Oscarsgymnasiet!

Oscarsgymnasiet är Oskarshamns kommunala gymnasium beläget en kilometer från stadens centrum. Oscarsgymnasiet har ett brett programutbud med tolv nationella program, flera lärlingsinriktningar, individuella programmet och gymnasiesärskola. Hos oss hittar du både högskoleförberedande utbildningar och yrkesutbildningar.

Vår skola sjuder av liv och vi är en av de skolor i länet som har störst UF-verksamhet. Varje år har många av våra ungdomar UF-företag och lär sig om alltifrån produkttillverkning, marknadsföring och företagande. Ett av våra program har en egen restaurang och ett annat syns och hörs på stadens musikscener. Det är Restaurang- och livsmedelsprogrammet som har Lilla Restaurangen intill skolans matsal och huvudentré. Eleverna står för både mat och service. Vid skolans andra entré finns det Estetiska programmet som bjuder in till konserter och föreställningar i skolans konsertsal och på andra platser i staden.

Oscarsgymnasiet är en stor och lång skola. Den byggdes i slutet av 60-talet och de första delarna stod klara att ta emot elever hösten 1969. År 1971 var hela skolan klar och invigdes under pompa och ståt av dåvarande statsrådet Ingvar Carlsson. Då hette skolan Södertornskolan och där fanns de teoretiska programmen. Yrkesprogrammen var på Åsaskolan. Under åren byggdes skolan ut och inför läsåret 1996–1997 ändrades namnet till Oscarsgymnasiet, där alla gymnasieutbildningar numera finns. Fordons- och transportprogrammet har även lokaler på Bandmossan.

På vår skola finns också Komvux, Lärvux och SFI. Vi är en skola för såväl ungdomarna som för vuxna. Här finns möjligheter att få kunskap och färdigheter inom det område som just du brinner för, du får en grund för att gå vidare i livet och förutsättningar för både fortsatta studier och ett spännande yrkesliv.

På Oscarsgymnasiet finns fem rektorer och en verksamhetschef. 

Kalender

Kontakta oss

Oscarsgymnasiet expedition
Tfn: 0491-885 00
Postadress:
Box 706
572 28 Oskarshamn
Besöksadress:
Stengatan 21
572 55 Oskarshamn
Peter Backhof
Verksamhetschef grundskola, gymnasiet och vuxenutbildning
Tfn: 0491-880 00
Bengt Bobeck
Rektor Enhet C: GYVux, EK, FT
Tfn: 0491-880 00
Carina Boman
Rektor Enhet E: IM, GS, LärVux
Tfn: 0491-880 00
Magnus Rydhage
Rektor Enhet D: VO, RL, Lärling, ES
Tfn: 0491-880 00
Mikael Hedkvist
Rektor Enhet B: EE, IN, NA, TE, VF
Tfn: 0491-880 00
Niclas Hammar
Rektor Enhet A: SFI, SA, BF
Tfn: 0491-880 00