Återvinning, avfall, sophantering

Kommunala återvinningsstationer

Obs! De kommunala återvinningsstationerna har upphört från och med 31 december 2019. På Kretslopp Sydosts (f.d. KSRR) webbplats kan du hitta din närmaste återvinningsstation. I Klintemåla kan endast glasförpackningar och tidningar lämnas.

Har du några frågor kontakta Servicecenter, servicecenter@oskarshamn.se, 0491-880 00.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI)

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) ansvarar för de övriga återvinningsstationerna i kommunen. På deras hemsida kan du bland annat läsa om hur du ska sortera dina använda förpackningar och tidningar samt information om tömning och städning på deras återvinningsstationer.

Sophämtningen och avfallshanteringen

Sophämtningen och avfallshanteringen sköts i Oskarshamns kommun av Krestslopp Sydost (f.d. KSRR). Kretslopp Sydost är ett kommunalförbund som har hand om insamling, behandling och deponering av hushållsavfall inom kommunerna Kalmar, Oskarshamn, Mörbylånga, Nybro, Torsås, Uppvidinge, Sävsjö och Vetlanda.

På Kretslopp Sydosts webbplats hittar du information om bland annat:

  • öppettider på återvinningscentraler
  • hur du hittar till närmaste återvinningscentral
  • taxor och avgifter för hushållsavfall
  • latrin och slam
  • göra uppehåll i sophämtningen
  • blanketter

Ren Ostkust

Ren Ostkust är en digital, interaktiv karta för att planera och kommunicera städinsatser längs Östersjökusten. Ren Ostkust-kartan främjar och underlättar städinsatser för alla frivilliga, entreprenörer och kommuner. Projektet finansieras av naturvårdsverket och omfattar Kalmar läns kustkommuner samt Valdemarsvik och Söderköping. Ren Ostkust har utvecklats ur ett strandstädarprojekt som startade 2012 på Västkusten.

Här hittar du mer information om projektet Ren Ostkust.