Hemleverans av lunchlådor

I Oskarshamns kommun kan du som saknar förmåga att tillaga en fullvärdig måltid ansöka om hemleverans av varma lunchlådor.

Vill du ansöka om att få lunchlådor kontakta kommunens Servicecenter, 0491-880 00, servicecenter@oskarshamn.se, besöksadress Stadshuset, Varvsgatan 8, Oskarshamn.

Servicecenter förmedlar en kontakt till en biståndshandläggare som utreder och beslutar om du ska beviljas hemleverans av lunchlådor.

Lunchlådans innehåll

Lunchlådan innehåller en smaklig varmrättsportion tillsammans med kokta grönsaker. På vardagar finns tre maträtter att välja mellan. På lördagar, söndagar och helgdagar finns en maträtt och då ingår även efterrätt. Dryck, bröd och sallad ingår inte vid hemleverans av mat. För att måltiden ska bli så välsmakande som möjligt är det bra att ha tillbehör som lingonsylt, gelé, inlagd gurka eller andra tillbehör du gillar hemma.

Lunchlådans innehåll planeras utifrån säsong och högtider och med maträtter som är lämpade att packa och transportera till dig. 

Information på lunchlådan

På lunchlådan finns det en etikett som anger vilken maträtt det är, vilken veckodag och datum maten är tillagad och telefonnummer till köket som packat den varma lunchlådan.

Veckobeställning av meny

Du beställer lunchlådan via hemtjänsten eller Jetpak som ger dig en meny att välja från. Beställningen lämnas tillbaka till hemtjänst/Jetpak senast fredag samma vecka.

Valmöjlighet finns också om du vill ha en lunchlåda varje dag eller minst 10 dagar i månaden.

Varje vardag kan du välja mellan tre olika maträtter. Du väljer genom att kryssa för om du önskar lunch 1, 2 eller dagens gröna. På lördagar, söndagar och helgdagar finns det en maträtt som du väljer genom att kryssa i lunch 1. Önskar du inte ha någon mat lämnar du fältet tomt på menyn.

Specialkost

Beställning av specialkost sker i samband med att du ansöker om hemlevernas av lunchlådor.

Ändring i beställning

Om du vill göra ändringar i din beställning måste du meddela din ändring senast två dagar före leveransdatum för att avdrag för avbeställda lunchlådor ska kunna ske. Kontakta hemtjänsten eller Solbackas matdistribution som vidarebefordrar din ändring till kostenheten. 

Om du blir inlagd på sjukhus meddela hemtjänsten direkt eller Solbackas matdistribution. Meddela även när det blir aktuellt att återuppta din lunchlåda.

Solbackas matdistribution, 0491-886 32.

Avslut

Du kan när som helst meddela om du inte längre vill köpa hemleverans av lunchlådor. Du vänder dig då till Servicecenter.

Distributionsställen

Måndag till söndag sker hemlevernas av varma lunchlådor från

  • Solbacka seniorrestaurang Drotten, 0491-886 67
  • Kristdala seniorrestaurang Nyhems servicehus, 0491-76 47 30

Måndag till fredag sker även hemlevernas av varma lunchlådor från

  • Påskallavikskolan 0491-76 49 59
  • Figeholmskolan, 0491-76 48 38

Leverans

I ditt område levereras lunchlådorna av hemtjänsten eller Jetpak som har till uppgift att överlämna maten till dig vid dörren. Du kan ha rätt att få hjälp att öppna din lunchlåda och få maten upplagd på tallriken.

Kostnad

Du betalar för så många lunchlådor som du beställt. Lunchlåda kostar 62,07 kronor per styck. Priset är detsamma oavsett typ av kost. Du får en faktura från Oskarshamns kommun. Om du även har hemtjänst debiteras kostnaden för lunchlådor på samma faktura som hemtjänstavgiften.

Synpunkter på maten

Om du har synpunkter på lunchlådan eller tips och idéer är du alltid välkommen att lämna in dem via vår e-tjänst för synpunkter.