Villatomter i Misterhult

Natursköna Misterhult har oändliga naturupplevelser att utforska och mycket historiskt intressant att visa upp. Småorten Misterhult med runt 200 invånare är beläget intill E22 mellan Oskarshamn och Västervik.

Misterhult har en av landets vackraste skärgårdar och här finns möjligheter att ta ett dopp eller en båttur. Skärgårdspärlan Klintemåla som är närliggande Misterhult erbjuder gästhamn, småbåtshamn, sjömack och en sommaröppen butik med café där bland annat musikkvällar arrangeras. Misterhults skärgård är vida känt för sina kajak-och kanotupplevelser. Kurser och turer arrangeras från Klintemåla där det även finns en smidig iläggsplats. Från Klintemåla utgår också kollektiv skärgårdstrafik.

I Misterhult har du möjlighet att ta en lugn promenad på det elbelysta motionsspåret eller ge dig ut på äventyr längs med Ostkustleden. Ostkustleden går genom Misterhult och är perfekt för dig som vill ge dig ut på vandring. Här finns även flera historiska platser att utforska och Misterhultsbygden är den plats i Sverige som har flest bronsåldersgravar! I hjärtat av Misterhult finns också en vacker hembygdspark som erbjuder olika arrangemang.

Misterhults skola är en liten lantlig friskola. Verksamheten består av förskola, förskoleklass, grundskola upp till åk 6 och fritidshem med natur- och hälsoprofil. 

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) har en återvinningsstation för hushållens förpackningar och tidningar mitt i byn. Behöver du slänga grovavfall har Kretslopp Sydost Mini-ÅVC, en mobil återvinningscentral som kommer till Misterhult enligt ett fastställt insamlingsschema – ett smidigt sätt att göra sig av med grovavfall på.

Annan service som finns i Misterhult är till exempel kulturbussen, en rullande kulturverkstad och träffpunkten som är en mötesplats för heltidspensionärer.

Dagligvaruhandel med postombud finns i närliggande Fårbo (12 kilometer) där det även finns en bensinmack.  Det finns även dagligvaruhandel i Figeholm (15 kilometer). Där finns förutom postombud även ombud för apotek och systembolaget. Åker du 18 kilometer norrut mot Västervik hittar du Blankaholms pittoreska livsmedelsbutik. Sjukvård, hälsocentral och tandvård finns i närliggande Oskarshamn.

Söker du efter mer praktisk information om hur det är att leva och bo i kommunen, tillväxt och näringsliv, återvinning, kommunikationer, vård och omsorg, förskola och utbildning, kultur och fritid med mera, så är du varmt välkommen att ta kontakt med kommunens Servicecenter, 0491-880 00, servicecenter@oskarshamn.se.

Följande tomter finns till försäljning

Lediga villatomter i Misterhult
Adress Areal Pris
Brinkvägen 8 912 m² 8 000 kr
Jakobstorpsv 8 1016 m² 8 000 kr
Huggarevägen 3 954 m² 8 000 kr
Huggarevägen 6 986 m² 8 000 kr
Huggarevägen 8 936 m² 8 000 kr