Villatomter i Bockara

Bockara ligger 2,5 mil väster om Oskarshamn och riksväg 37/47 passerar rakt igenom orten. Bockara har cirka 365 invånare och är en del av Oskarshamns kommun. Till och från Bockara kan du ta dig med bil och buss. Det går bussar en gång i timmen. 

Här finns förskola och fritidshem samt skola för barn upp till årskurs sex. På Bockaraskolan tar man till vara på närheten till skog och sjö. På fritiden arrangeras många roliga aktiviteter för barn och ungdomar.

I Berga, fem minuter bort, finns dagligvaruhandel och ombud för bland annat apotek och post samt tågstation. Annan service är till exempel kulturbuss, bensinmack, träffpunkten (en mötesplats för heltidspensionärer), äldreboende samt två samlingslokaler för uthyrning. Sjukvård, hälsocentral och tandvård finns i närliggande Oskarshamn.

Kretslopp Sydost Mini-ÅVC, en mobil återvinningscentral, kommer till Bockara enligt ett fastställt insamlingsschema – ett smidigt sätt att göra sig av med grovavfall.

I Bockara finns brandvärn. Det är frivilliga brandmän utan beredskap, som rycker ut på larm i närområdet och kan användas på större larm i kommunen.

IP-Only Småland har byggt ett öppet och neutralt fibernät i Bockara. Fiber skapar möjligheter som att ha läkaren framför skärmen, göra läxorna på nätet och arbeta eller studera på distans.

Bockarabygdens näringsliv rymmer företag i olika branscher, främst maskin, skog och lantbruk. Byn utmärks också av ett starkt föreningsliv som engagerar många. Här finns dessutom den värdefulla närheten till skog och mark, rekreation och lugn.

Mer om Bockara kan du läsa på www.bockara.com.

Söker du efter mer praktisk information om hur det är att leva och bo i kommunen, tillväxt och näringsliv, återvinning, kommunikationer, vård och omsorg, förskola och utbildning, kultur och fritid med mera, så är du varmt välkommen att ta kontakt med kommunens Servicecenter, 0491-880 00, servicecenter@oskarshamn.se.

Följande tomter finns till försäljning

Lediga villatomter i Bockara
Adress Areal Pris
Mogatan 1   1055 m² 8 000 kr
Mogatan 3  859 m² 8 000 kr
Mogatan 4   1069 m² 8 000 kr
Mogatan 5  927 m² 8 000 kr