Sidans huvud, en bild med EPiServer logotype


Rektor inför en ny tradition vid skolavslutningen!

Skriv ut

Skolavstlutning 2011Rektor för skolår 7 - 9 på Rödsleskolan, Stephan Nykvist, tog till orda på skolavslutningen och gav ordet till Felicia Åström i årskurs 9. Felicia blev därmed först ut att som elev hålla avslutningstalet! Hon höll ett fantastiskt tal till vänner, lärare, övriga medarbetare och skolledare. Ingen kunde ha gjort det bättre.

Tack Felicia och lycka till, vi känner oss stolta över dig och alla andra som slutade årskurs 9 den 16 juni 2011.

" Nu ska vi se om jag klarar detta utan att bryta ihop....
Idag är en minnesvärd dag för oss nior. Denna dag kommer vi alltid att minnas. Likaså första skoldagen. Då var årskurs nio oändligt långt bort. Tio år har gått fort. Under dessa år har man samlat på sig oförglömliga minnen. Ett minne är när vi hade SO-lektion i 7:an med Annelie. Hon undervisade i historia om när aporna gick från kutryggade fyrabens filurer till tvåbenta hårbollar. Vad vi skrattde när hon kröp runt i klassrummet på alla fyra för att visa oss hur apan utvecklades till människa.
 Alla som sitter här inne vet hur tufft det kan vara i skolan! Några har det tufft i matte eller svenska och en del har det i sitt B-språk som jag. Vi har också medgångar. I år är första gången som jag inte har betygsvarning i tyskan och jag nästan grät av lycka. Tack Laila Djupfors för att du inte gav upp hoppet om mig! Detta läsår har gått bättre och bättre. Laila du sa att det är synd att du ska sluta nu när det går så bra. Jag svarade:
- Man ska sluta när det går som bäst!
 Jag vet att skolan är en stor trygghet för många ungdomar. En klok människa sa till mig att när det är tufft på hemmaplan är det skönt att gå till skolan för där är allt som vanligt. Så nu förstår jag varför man sitter här tårögd. När allt annat faller består skolan!
 På denna skola finns det verkligen många lärare som lägger ner mycket tid på oss elever för att vi ska få så bra betyg som möjligt. Det vi lär oss i skolan ska vi bära med oss i livet.
 Så till sist vill jag tacka alla lärare, rektorn, mattanter, städtanter, vaktmästare, skolsköterska, kurator, syven och sist men inte minst Pinnen med en stor applåd!"

Felicia fick stora applåder för sitt underbara tal!

 

Döderhults skolområde
ikon för adress
Rödslevägen 11
ikon för adress
Box 645
572 27 Oskarshamn
0491-883 70
0491-883 78


uiqt|wBtw||i5tqvlozmvHw{siz{piuv5{muiqt|wBlwlmzp}t|{5{wHw{siz{piuv5{m